Kereséshez optimalizált billentyűzetet készít a Google

google keyboard iosSzoftveres billentyűzetet ír a Google az Apple iOS operációs rendszerhez

A szerverpiac és a felhőszerver szolgáltatások alkalmazása után az Android készítője az Apple okostelefonjaiba is be akarja tenni a „lábát” illetve a szoftverét.

A Google egy igen furcsa módját választotta a marketing kampánynak. Az SMS üzenetek küldése helyett a Google keresések számának növelése érdekében az Androidos rendszerekben használt billentyűzetet fejlesztenek a programozók – adta hírül a hwsw.hu hírportál.

A szoftveres klaviatúra, nem az Androidos rendszer koppintása, meglehetősen átgondolt appot készítettek, melyben külön dedikált gombok lesznek a Google keresés indítására valamint saját gombja lesz például a képek keresésének a Google rendszerében.

Miért kell a Google saját billentyűzete?

A keresőcégek a keresés során megjelenített találatok közé elhelyezett reklámokból élnek. A PC használók zöme naponta legalább két keresést indít el, ezek között olyan oldalak szerepelhetnek, mint a Facebook, Gmail, yahoo, és a híroldalak. Az átlagfelhasználó nem bajlódik ezen oldalak könyvjelzőként történő elmentésével és mivel a böngészők kezdőoldala többnyire valamelyik keresőcég oldala (Google, Bing, yahoo), ezért a legegyszerűbb, ha a keresőbe írják a Facebook szót. A kiadott találatok között szereplő reklámokat nem is biztos, hogy megnézi a felhasználó, de a Google elszámolási statisztikájában mégis megjelenik az.

A felhasználók egyre nagyobb százaléka kezdett el mobil készüléket használni az internetes böngészésekhez, melyeken a közösségi oldalakna saját ikonjuk, saját applikációjuk van, így a mobiltelefonról indított keresések száma jelentősen alacsonyabb, mint a PC-sek.

A Google marketingakciója tehát azon alapszik, hogy ha a felhasználók a telepített billentyűzet segítségével könnyebben tudnak kereséseket indítani, akkor meg is fogják tenni azt és nem csak az SMS üzenetküldésekkel fognak törődni. Kérdés, hogy az iOS külső alkalmazásokat tiltó rendszerén sikerül-e átverekednie magát a Google-nak.

Kereséshez optimalizált billentyűzetet készít a Google. applikáció, Facebook, Google, marketing kampány, mobiltelefonos alkalmazás, sms küldés, weblap, billentyűzet, iOS.