Használt notebook vásárlása

Hogyan újítják fel a használt laptopot?

Mielőtt az új modellekhez képest olcsó vásárlásra felajánlanák, a használt laptopok felújítása kerülnek a szervizekben, hogy megbízható készülékek legyenek. E folyamat több lépésből áll. Ezek célja, hogy a gépek újra megfeleljenek a vásárlók igényeinek és elvárásainak. A felújítás folyamata a következőket foglalhatja magában:

  • Külső tisztítás és fertőtlenítés, hogy eltávolítsák a port, a szennyeződéseket és az esetleges kórokozókat.
  • A laptop belső tisztítása és pormentesítése, hogy javítsák a hűtést és a teljesítményt. Ekkor ellenőrzik a ventilátorokat, a hővezető pasztát, a csatlakozókat és a kábeleket is.
  • Notebookok hardveres ellenőrzése és tesztelése, hogy kiszűrjék az esetleges hibás vagy elavult alkatrészeket. Ha szükséges, cserélik vagy bővítik a memóriát, a merevlemezt, az akkumulátort, a billentyűzetet, a kijelzőt vagy más komponenseket.
  • A mobil PC szoftveres ellenőrzése és frissítése, hogy biztosítsák a megfelelő operációs rendszert és az összes szükséges illesztőprogramot. Ha szükséges, telepítik vagy eltávolítják a különböző alkalmazásokat, vírusirtókat vagy egyéb programokat.
  • A termék végleges tesztelése és minőségellenőrzése, hogy garantálják a gép megbízhatóságát és biztonságát. Ha minden rendben van, akkor az eszköz készen áll az új tulajdonos részére.

Mindennek ellenére ellenőrizd vásárlásnál az olcsó használt notebook megbízható működését. Azaz:

hasznalt notebookEllenőrizd szervizben a hardvert

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy új notebookot vagy tabletet vásároljon, de szolgáltatás van rá, hogy erre ne mindig legyen szükség. Egyes régebbi modellekhez olcsó áron hozzájuthatunk, melyek az alapvető irodai használatra tökéletesen megfelelnek. Remek megoldás lehet, ha egy szerver feladatok ellátására gyártott notebookot vagy számítógépet vásároljunk meg. Ezek a gépek eredeti funkciójuknak már nem tudnak megfelelni, de otthoni használatra ideálisak lehetnek, ha igénybe vesszük például egy budapesti HP laptop szervíz honlapon kínált szolgáltatását a felújításhoz.

Hogyan válassz használt notebookot?

A használt notebook ára nem haladhatja meg az új modellek árának 70 százalékát. Ha használt laptopot veszel, nem érdemes 3 évnél idősebb modellt venni, csak a szerverek esetében.

A használt notebook vásárlásakor az eredeti tartozékok csak nagyon ritkán vannak meg, általában csak a laptop töltőt adja a notebook mellé az eladó. A laptop drájverjeit tartalmazó lemez már egészen biztosan nincs meg, de emiatt nem kell aggódni, hiszen minden szükséges programot letölthetsz az internetről.

A használt notebook vásárlása magánszemélytől meglehetősen rizikós, érdemes a Laptophardware szerviz kínálatából válogatni, hiszen itt felújított gépet vásárolhatsz, melyre a szerviz garanciát is vállal.

Amennyiben úgy érzed, hogy egy kihagyhatatlan ajánlatot kaptál, akkor is érdemes egy gyors diagnosztikára bevinni a notebookot a bodapesti laptop szervizbe. Használt notebook vásárlásakor szeretnél spórolni, ezért nem engedheted meg, hogy használhatatlan vacakot sózzanak rád. A szervizben nem csak a laptop állapotát mérik fel a szakemberek, de ellenőrizhetik, hogy valóban az eladó által meghirdetett alkatrészek vannak-e a gépben.

A használt notebook vásárlásával komoly összeget takaríthatsz meg, de csak akkor, ha kellően körültekintően jársz el, és nem sajnálod a szerviz diagnosztikára kiadott költségeket.

Használt notebook vásárlása hivatalos szerviz szolgáltatásként ellenőrzött gépet kaphatsz. Néhány érdekes és izgalmas további téma: notebook vásárlás, laptop javítás, használt számítógép, szerviz árak, laptop szerviz szolgáltatás bp, alkatrész vásárlás.