A Panther laptop szervere

laptop szerver eurocomAz elavult hardver szerviz használatra kitűnő

Az Eurocom cég által gyártott, szerver funkciókra összerakott laptopot manapság csak egy nagyon erős laptopnak látjuk. A hihetetlenül erős gép, a D900F Panther Server 2010 végén került piacra és a maga nemében egyedülálló volt. A készítők szakemberek számára, tervezői adatbázisok futtatására szánták alapvetően.

A gép Core i7-es, 3,46 GHz-s processzorral büszkélkedhetett, melyben hat mag található. Az operatív tár, a RAM memória mérete 24 Gb, mely mindenfajta feladatra több mint elegendő. A számítástechnika, a laptop és az alkatrészek 2010-től sokat fejlődtek.

A laptop műanyag burkolata három merevlemeznek és egy optikai meghajtónak ad helyet, vagy természetesen 4 merevlemez meghatót, HDD-t vagy SSD-t pakolhatunk a gépbe. Összességében 3 Terrabájtnyi helyet biztosíthatunk a futtatni kívánt programoknak és alkalmazásoknak.

A mobil szerver laptop kijelzője 17 küvelyk képátlóval rendelkezik, melynek felbontása 1920x1200 képpont. A laptop diszkrét videokártyával használható, nVidia Quadro 5000M 2Gb memóriával a játékosok számára is figyelemreméltó teljesítményt nyújt.

A laptop egy 3 megapixeles webkamerával, 7 az egyben kártyaolvasóval, Wifi kártyával és Bluetooth adapterrel lesz teljes. A D900F laptop hardvere összességében 4 kg, méretei: 412x279x39.

A laptop manapság egy átlagos konfigurációjú gépnek tűnik, a maga idejében 15 ezer dollárt is elkértek érte.
Az újabb technológiák megjelenésével a laptop szerver kombinációjú mobil számítógépek jórészt eltűntek a piacról, hiszen egyéb eszközökkel tökéletesen megoldható az össze funkció, melyet ellátnak.
Egy ilyen laptop szervizben ritkán fordult meg, mivel a prémium árért a cég prémium minőséget is biztosított.

A Panther laptop szervere, melyet az Eurocom gyártja a számítástechnika és a szerviz gyöngye lehet a jövőben. További érdekes és izgalmas olvasnivaló témák: laptop, laptop kijelző, szerver, számítógép, szerviz.