Mi a virtuális szerver?

A virtuális szerver nagy teljesítményű fizikai anyaszerverek felosztásával keletkezik és önálló, független egységként működik

Hogy mi a virtuális szerver?

Ha virtuális is, akkor is csak szerver. Valahol ez is vas. Csak kicsit lebegtetve van a felhőkben. A nagy honlapoptimalizátor egyik linképítő oldalán a Google számára így definiálta a fogalmat:

A virtuális szerver egy nagy teljesítményű fizikai anyaszerver felosztásával keletkező önálló és elkülönített erőforrással rendelkező képzetes egység.

Pofonegyszerű, nemdebár? Ha van egy virtuális szervered, olyan mintha lenne egy kutyád, amelyik vigyáz a házra, de nem kell sem etetni, sem sétáltatni. Tehetsz rá Linuxot vagy Windows-t (mármint a szerverre, nem az ebre, hehe), futtathatsz rajta bármit (na jó, nőket inkább ne itt futtass, se agarat). A lényeg, hogy ez a szolgáltatás ideális azoknak, akik a kényelmet szeretik, de nyűgöket nem.

virtualis-szerver-budapestvirtuális szerver bérlés budapest - online marketing szolgáltatások

Egy ilyen kis blogposzt persze ennél tovább már nem mehet. Akit érdekel részletesebben a téma, az alább sorjázó linkek alapján építő jellegű ismereteket és élményeket egyaránt szerezhet.