SysAdminDay Budapesten

system administrator dayMagyarországon is megrendezik a rendszergazdák napját

Budapesten az AnKertben rendezik meg a System Administrator Appreciation Day-t másképpen: sysadminday, SysAdmin Day, Sysmas, magyarul rendszer-adminisztrátorok napja.

Budapesten a HWSW kiadója gondoskodik arról, hogy a nagyvállalati informatikai rendszerek és szerverparkok üzemeltetőinek is legyen ünnepük.

Mi a Sys Admin Day?

A rendszer-adminisztrátorok napját minden év júliusának utolsó péntekén ünneplik a szakmabeliek. Amerikában „Hálaadás a Rendszer-adminisztrátoroknak” nevezik. Az „ünnep” bevezetését Ted Kekatos adminisztrátor javasolta 2000-ben. Az ötletet egy újsághirdetésből merítette, amelyben a hálás felhasználók gyümölcskosárral és virággal köszönték meg a szakinak az új printer driverének feltelepítését.

Az első SysAdmin Day-t 2000. július 28-án tartották meg Csikágóban, egy szűkkörű piknik keretében.

Az első ünneplés óta az esemény kinőtte magát, és több száz, helyenként több ezres tömeget vonz. A cégek sajátos módon csatlakoztak a kezdeményezéshez, egyes üzletláncok például speciális kedvezményeket kínálnak a rendszer-adminisztrátorok részére a jeles napon.

Budapesten a HWSW informatikai kiadó már 8. alkalommal rendezi meg a sysadminday-t. A rendezvényen változatos programokkal várnak bárkit, akinek köze van a számítástechnikához, IT-hez, laptophoz vagy szerverhez.

A hagyományoktól eltérően most egy héttel korábbra tették az eseményt, melyen a változatos programot Hajós András Stand Up-ja színesít majd.

Mivel a rendezvényt munkanapon és munkaidőben rendezik meg, a sysadminday hivatalos honlapjának dicsőségfalán külön megköszönik azoknak a cégeknek, melyek elengedik a szervereket és informatikai rendszereket felügyelő alkalmazottaikat.

SysAdminDay Budapesten a rendszergazdák legfontosabb eseménye a szervizesek körében is. Néhány hasonlóan érdekes olvasnivaló téma: