SMS küldés és fogadás a Facebook Messengerrel

sms messenger applikacioÚj funkcióval bővült az Android Messenger

Az Android okostelefonokra telepített Facebook Messenger programok átveszik a mobiltelefonok teljes üzenetküldő kapacitását. Korábban a rendszer megszüntette a mobiltelefon böngészőjéből való üzenetküldés lehetőségét, ezzel terelve mindenkit a Messenger irányába. Most az SMS küldést integrálta az applikáció.

A frissített program betölti az Android rendszerbe érkező SMS üzeneteket, és összerendezi a Facebook kontaktjainkkal. Ezután felajánlja, hogy a Facebook Messengert használjuk alapértelmezett SMS küldő alkalmazásként.

Hogyan tudom kikapcsolni a Facebook Messengerben az SMS küldés, fogadás funkciót?

Ha továbbra is az Androidos SMS küldő alkalmazást szeretnénk használni, és esetleg zavaró, hogy a Messenger üzenetek között megjelenek az SMS üzenetek is, a Messenger felső sávjában kattintsunk a profil beállítás fülre (egy emberke kontúr a bal szélen), itt pedig az SMS menüpontban tudjuk ki vagy bekapcsolni az „alapértelmezett SMS-alkalmazást”.

Az SMS üzenetek és csevegő üzenetek megkülönböztetésére a rendszer a lila és kék színeket használja, tehát színvakoknak és színtévesztőknek ez nem a legideálisabb megoldás.

Az SMS értesítések fogadásának integrálása a Facebook Messenger programba, egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy a közösségi oldal átvegye az üzenetküldő alkalmazások piacán a vezető szerepet és monopolhelyzetbe kerülhessen az Android készítőjénél, a Google-nél. Ha sikerül elérni, hogy a Messenger alapértelmezett módban betöltse az okostelefonokba érkező SMS üzeneteket, ismerve a felhasználók lustaságát könnyen válhat vezető alkalmazássá ezzel a marketingfogással.

SMS küldés és fogadás a Facebook Messengerrel egy új és remek kényelmi szolgáltatás. További érdekes témák: mobil applikáció és Facebook közösségi marketing a Chromebook optimalizálásáért az első Google Android laptop szerviz Budapest honlapján. Kampány marketing: notebookról sms küldés a tömeges Facebook Messenger szerverére.