Intel Xeon E5 alapú szerver a Rikor.IT-től Oroszországból

A Rikor.IT vállalat bejelentette Rikor XR12 szerverének elkészültét, mely Intel szerverprocesszor alapokon nyugszik, konkrétan Intel Xeon E5 26xx v3. Az új gép a közép és nagyvállalatok számára készült, felhasználási területei: nagymennyiségű adatelemzés, virtualizáció, felhőszerver és tömeges sms küldő szerver.

rikor szerverA szervergépből többféle konfiguráció készült, hogy minden felhasználói igényt maradéktalanul kielégíthessenek. Az alapfelszereltségű  gép két Intel Xeon E5 26xx v3 processzort tartalmaz, 24 DDR4-es memóriabővítő hellyel rendelkezik, mely 1,5 Terrabájtig bővíthető. Két SFP+ port található rajta. A szervergépet 1U és 2U szerverházban fogják forgalomba hozni, melyben 8 vagy 24 merevlemez fér el, és a konstrukciótól függően 6 bővítőkártya.

Az XR12-es szervert Oroszországban tervezték, és a Nyizsegorodi (Nyizsnyij Novgorod) gyárban szerelték össze, a kész szerver 60%-ban Orosz gyártmány. A „Rikor Elektroniksz” gyárat, a szervergépek gyártásához, mintegy 140 millió rubelből modernizálták. Az új gyártósor 200 ezer alaplapot képes legyártani évente.

A nemzetközi embargókkal sújtott Oroszország, egyre inkább a hazai ipar termékeire támaszkodik. A Rikor.IT tervei közt szerepel  a 4U típusú szervergépek gyártása, melyek adattárolási célokat fognak szolgálni, a beépítet SAN- és Nas rendszereknek köszönhetően, a JBond rendszerre épülő RAID segítségével.

Egy új technológiájú, Intel Xeon E5 alapú szerver a Rikor.IT-től, mely jelenleg egyedülálló a maga nemében,  Oroszországból szerver, szervergyártó, és az sms szerver, szervergép, orosz termék, orosz szerver is jó szerver.