Mi a VPS szerver?

vps-szerver bérlés budapestA VPS szolgáltatás (virtual private server) fizikai szervert emuláló szerverkapacitás. Lehetőséget biztosít számos igénybevételi módozatra azok számára, akiknek többre van szükségük, mint egy webtárhely, de eközben nem szeretnének különálló szervert üzemeltetni és a fenntartás terheivel foglalkozni.

Az itt ajánlott, a képen látható és az alanti linken elérhető weboldalon sok egyén információ is olvasható a virtuális szerverekről és a Budapesten működő Internet Exchange adatcserélő központról, így az is, hogy a gyakorlatban egy VPS szerverrel a bérlőnek kvázi saját dedikált szervere lehet anélkül, hogy meg kellene vásárolnia a hardvert és el kellene helyeznie az üzemeltetését biztosító profi szerverparkban.

Elmondhatjuk tehát, hogy a virtuális különálló, független szerverterület, amely az önálló fizikai szerver szolgáltatásait nyújtja tulajdonosának (bérlőjének) a fenntartás költségei nélkül. A virtuális szerverre bármilyen operációs rendszer telepíthető és könnyű menedzselhetőséget nyújt. Okostelefonról is vezérelhető. Több szolgáltató lehetővé teszi a szerver bérlés megkezdése előtt a DEMO verzió ingyenes kipróbálását a felhasználók számára. A tényleges bérlés és a virtuális szerver aktiválása után az ügyfél a szolgáltató révén egy teljes körűen működő szervizcsomaghoz is hozzájut.

Ha dinamikus struktúrában működnek a virtuális szerverek, akkor felhő szerver szolgáltatásról beszélünk. Ilyen szolgáltatást is nyújtanak a Budapest Internet Exchange szerverparkját üzemeltető cégek.

Szerverhoszting, Mi a VPS szerver? Server hosting szolgáltatás, virtuális szerver bérlés Budapest.