Szerverek, számítógépek hűtése

szerverek-szamiogepek-hutese.jpgNégyrészes sorozatban foglalta össze a budapesti BiX2 Server Blog a szervergépek és számítógépek hűtése tárgykörébe tartozó fontosabb elméleti és gyakorlati tudnivalókat. A szerző szakíró áttekintette a téma elméleti és gyakorlati tudnivalóit.  Az első három részben az olvasók megismerkedhettek a szervergépek hűtésének alapvető fizikájával, a hőtan meghatározásaival, a hőterjedéssel, szó esett a különböző hűtési módokról, áttekintette a számítógépek hűtést igénylő részegységeit processzortól a szerverteremig. A PC-kre is kitérve megállapította, hogy az IT-rendszerek hűtése komoly, alapos ismereteket igénylő feladat. A hatékonyabb energiafelhasználás és olcsóbb üzemeltetés mellett a számítógépek gyors, biztonságos működésének is alapvető feltétele a megfelelő hőmérséklet, amelyet folyamatosan biztosítani kell.

Az új, negyedik részben azokat a feladatokat és szerelési munkákat tekintette át, melyeket a számítógépek hűtési rendszerével kapcsolatban kell elvégeznie a géptulajdonosoknak. A gyakorlati tanácsok bízhatóan megakadályozzák ebben a hőségben néhány számítógép felgyulladását. 

A szerverek és személyi számítógépek hűtése

- elmélet, gyakorlat: hőtan, tapasztalati tippek. IT-technológia. A virtuális számítógépet nem kell hűteni, de elengedhetetlen a hűtése annak a szervernek, amelyen fut. Ventilátor, szervergépek, szerverek, pc, gyakorlati tipp, ötlet, borda, processzor, alatlap, memória, videókártya, merevlemezek hűtése. Szerver bérlés Budapest, szervergép