Ezt ellenőrizd, mielőtt szervizbe viszed a laptopot

laptop hiba szervizDiagnosztizáld otthon a gépet

Ha nem kapcsol be a laptopod, általában sürgősen szeretnéd megjavíttatni. Budapesten egyszerűen vidd be a laptophardware szervizbe, ahol rövid időn belül diagnosztizálják a gép hibáját és kijavítják. Ha nem tudsz azonnal elindulni a szervizbe, megpróbálhatod te is kideríteni, hogy mi lehet a laptop hibája.

Első lépésként, húzd ki a laptoptöltőt a hálózatból, majd vedd ki a laptop akkumulátorát is. Várj néhány percet, majd helyezd vissza az akkumulátort, majd csatlakoztasd a laptop töltő kábelét is, ezután próbáld meg bekapcsolni a laptopot.

A helyesen működő laptop indításának fázisai:

  • Bekapcsolás
  • alap rendszerek betöltése (BIOS), kurzor megjelenése a kijelzőn
  • Operációs rendszer betöltése
  • Működő operációs rendszerek és programok.

A laptop működésének ezen fázisai közben jelentkezhetnek hibák, melyek mindegyike egy hardver vagy szoftver egység javítását igényelheti a budapesti szervizben.

A laptop egyáltalán nem kapcsol be

Ha a laptop semmilyen hangot sem ad ki, nem világítanak a lámpái, akkor nagyon valószínű, hogy csak szervizben tudnak segíteni a gépen, az otthoni javítás nem javasolt. Lehetséges hibák: akkumulátor meghibásodása, laptop töltő vagy kábelének meghibásodása, a laptop alaplapjának meghibásodása.

A laptop akkumulátorának és töltőjének meghibásodása esetén te saját kezűleg is cserélheted az alkatrészeket, ez viszont mégsem javasolt. Egyrészt nem tudhatod, hogy pontosan mit kell cserélni, másrészt a laptop belső rendszereinek rövidzárlata is okozhatta a hibát. A laptop szervizben a szakemberek diagnosztizálják a pontos hibát és rendelkezésükre áll a megfelelő cserealkatrész, ezért nem kell fölöslegesen alkatrészt vásárolni.

Ezt ellenőrizd, mielőtt szervizbe viszed a laptopot, hogy valóban komoly hibát kell-e kijavítani? További érdekes és izgalmas témák mindenki számára: Budapest, laptop, akkumulátor, szerviz, szerviz szolgáltatás, billentyűzet.