Getac harctéri laptop-szerver

laptop akkumulátor csere - szerver felhasználás - getac harci számítógép

katonai laptop szerverKönnyen és gyorsan javítható számítógép

Sokat olvashattunk és halhattunk már a laptopok szerverré alakításáról, hiszen speciális tulajdonságaiknak köszönhetően a régi laptopokat könnyen és kényelmesen átalakíthatjuk otthoni szerverré. A laptop kompakt mérete és alacsony energiafogyasztása teszi alkalmassá a szerverként való használatra.

Szerver feladatra gyártott laptop

Bizonyos helyzetekben a laptop tulajdonságai remekül hasznosíthatók. Harctéri körülmények között, ahol problémás az energiaellátás a laptop lehet a megfelelő szervereszköz. A Getac X500 server extrém körülmények között is megállja a helyét.  Háborús helyzetben a csapatmozgásokat követve nagy előnyt jelent a mobil, könnyen hordozható szerverállomás.

A Getac x500 szerver paraméterei:

  • processzora Intel i7-820QM négymagos, 1.73 GHz sebességgel
  • memóriája 16 Gb
  • NVIDIA GeForce GT330M videokártya 1 Gb video memóriával
  • merevlemezes meghajtója 500 Gb

A laptop szervert szükség esetén 5 TB-os háttértárolóval lehet bővíteni, mely így alkalmassá válik nagy mennyiségű megfigyelési adat, fénykép és videó tárolására, elemzésére. Teljes egészében RAID támogatással működtethető az eszköz, így védve magas fokon a megszerzett adatokat és információkat.

A laptop szerver 5 HDD-vel bővíthető, ezek számára kellett helyet találni a magas biztonsági fokú laptop házban, ezért lett egy vastag bőröndben elhelyezve a gép.

A laptop képernyője egy LED megvilágítású QuadraClear kijelző 800-as kontrasztaránnyal, mely kitűnő láthatóságot biztosít napfényben is a harctéren. A laptop szerver kommunikációját három USB 2.0 port, egy USB/eSata port, két D-sub 9-pin port, Bluetooth és 802.11 a/b/g/n WLAN biztosítja. A WLAN adóvevő hatósugara 1 kilométer.

Getac harctéri laptop-szerver és kiegészítők, akkumulátor és hozzá való töltő. További olvasnivaló témák: akkumulátor, Tanácsadás.eu laptop szerviz, budapest szerver, hardver, laptop kijelző.