Felhő szerver beállítása laptopon

google laptop felhoHogyan szinkronizáld a Google Drive tárhelyedet?

A laptopok merevlemezének mérete korlátozott, a nagyobb HDD-k pedig a sok adat miatt lassúvá válhatnak. Alternatív megoldást jelenthet az SSD lemezek vásárlása és beszerelése, amit szervizben célszerű elvégeztetni, hiszen ott az operációs rendszer telepítését is elvégzik, mint szolgáltatást. A gyors SSD lemezeken azonban nem célszerű nagyobb mennyiségű adatot tárolni, hiszen az nem éri meg, az adatok megabájtonkénti tárolásának költsége, ára nagyon magas lesz.

Helyezd a laptop adatait felhő szerverre

Több szolgáltató is kínál felhő tárhely szolgáltatást, legtöbbjük ingyenes és fizetős szolgáltatást is nyújt. A Google Drive szolgáltatás korlátozott méretben, kezdő felhasználók számára 15 Gb ingyenes. Ezen felül a feltöltött fényképek, videók és dokumentumok ingyenesen tárolhatóak, természetesen a Google által megszabott formátumban és feltételek mellett.

A laptopról a felhőbe áthelyezett adatoktól megszabaduló merevlemez lényegesen gyorsabban és hatékonyabban tud működni, ezért a laptop akkumulátorának élettartamát is megnövelhetjük ezzel. Az adatok és file-ok feltöltése a felhő szerverre a laptopról történhet manuálisan és automatikusan is. Az automatikus szinkronizálás azért jó megoldás, mert így a laptop rendszere olyankor hajtja végre a műveletet, amikor a felhasználó számára a legkevésbé zavaró, amikor olcsóbb az internet, és amikor energiahatékonysági szempontból is optimális.

A laptop akkumulátor élettartam növelése szempontjából fontos, hogy a rendszer optimálisan, energiatakarékosan legyen beállítva. A Google Drive szinkronizálásának beállítása ezért kulcsfontosságú lehet a felhasználó számára.

A laptopon a Google Drive program telepítése után, a start menü, mind program között a Google Drive-ot kell elindítani. A megjelenő ablak jobb felső sarkában az egymás fölött elhelyezkedő három pontra kattintva érhetjük el a szinkronizációs beállításokat. Itt beállíthatjuk, hogy mekkora sávszélességet használhat a Google Drive a felhő szerverrel történő kommunikáció alatt és megadhatjuk, hogy a teljes meghajtót vagy csak bizonyos mappákat szeretnénk szinkronizálni.

Felhő szerver beállítása laptopon saját kezűleg vagy szervizben szakember által. További, nagyon érdekes témák mindenki számára olvasni: budapest, felhőszerver, Google, laptop, akkumulátor, szerviz, beállítás.