A Google új konstrukciójú szervere

a google organikus helyezései - kereső marketing kampány - laptop szerviz hálózat

google ibm szerverA tömeges SMS küldés nem csak marketing fogás

A szerverpiac túltelítettsége miatta a marketing kampányok már ezt a számítástechnikai szegmenst is elértél. Az IBM új Power9 fejlesztését tipikusan úgy tervezték meg, hogy sokféle felhasználási területet fedjen le. Nem meglepő, hogy erre épül az IBM termékcsaládja. Valójában magát a szerverprocesszort nem az IBM, hanem a vásárló, licencelő tervezi meg, és erre épít egy konkrét szerverdizájnt, amely kifejezetten igazodik a megrendelő speciális igényeihez, például a tömeges SMS küldés marketingszerver feladatkörhöz.

Az IBM egyik legnagyobb partnere a Google lett a szervergyártásban, ugyanis a keresőóriás a Power9 architektúrát már licencelte, és készül is a Zaius P9 szerverdizájnjuk, ami egy Open Compute projekt gépként fog elkészülni. A fejlesztett szerver Power9 processzormagokat használ majd, és a fejlesztés alatt álló rendszer a hagyományos 12V-os feszültségdizájnról átáll a 48V-POL specifikációkra, ami magával hozza a 48v OpenRack 2.0 szabvány támogatását is, melynek nem csak marketing jelentősége van. Ennek az egyik kiemelkedően jó tulajdonsága,  hogy a 48 V-os ág bevezetése növeli a hatékonyságot, ami a nagy adatközpontok esetében, a tömeges SMS küldő szerverekben és a télikert tervező központoknál is előnyös tulajdonság.

A szerver hardvere a nyolccsatornás DDR4 szabványú rendszermemóriát kezelő P9 LaGrange kódnevű processzor, kap PCI Express 4.0-s vezérlőt, ami 40 darab szabadon felhasználóható csatornát biztosít. A Google szerverdizájnja tehát kínál lehetőséget nagy sebességű nem memóriakoherens és nagy sebességű memóriakoherens összeköttetésre, ami kiemelkedően gyors szerverteljesítményt eredményezhet, amit a Google a marketing kampányai során ki is emel majd.

laptopos-szamitogep-halozat.pngHálózati vezérlés laptop számítógépről

A Gateway rendszer megengedi, hogy akár egy hordozható számítógépről irányítsuk a marketingkampányt. A notebook készülék számítógépes hálózat révén kapcsolódik a szerverhez, így valós időben vezérelhetők a folyamatok. Ehhez a szolgáltatók általában egy optimalizált weboldat biztosítanak a kliensek számára. A szakértők úgy vélik, hogy ha egy ilyen honlap az első helyre kerül az organikus Google-találatok között mondjuk azzal a kulcsszóval, hogy laptop szerviz budapest, akkor a nagy organikus forgalom okán a szervizi szolgáltatásokat és a laptop javításra irányuló kampányt sokan fogják online vezérelni erről az online felületről. 

A Google új konstrukciójú szervere marketing szempontból is tökéletes tömeges SMS kampányok küldésére is. A legérdekesebb szavak és kifejezések: Google első hely, marketing kampány, gateway sms küldés, budapesti laptop szerviz hálózat, szerver, szervergyártó, szolgáltatás.