Nem küldhetünk tömeges SMS-t Firefox OS-ról

firefox os okostelefonLeállította a szerveroldali támogatást a Mozilla

Sokáig úgy tűnt, hogy a tömeges SMS küldés kedvelői Fiorefox OS rendszerű okostelefonokon is fogadhatják a  laptopról küldött üzeneteket. A cég marketing szakemberei most bejelentették, hogy megszüntetik a szerveroldali támogatást és leállnak az operációs rendszer fejlesztésével / életre keltésével. Egy ideig úgy tűnt, hogy a cég megpróbálja IoT eszközökben életre kelteni a programot, de most véglegesen elálltak ettől a lehetőségtől is.

A cég bejelentése szerint az okostévéken sem támogatja tovább a szerveres csatlakozásokat, tehát a smart tv-k nem frissíthetik többé online rendszerüket. Az oprendszer mindössze 3 évig élt, ez alatt nem igazán lett népszerű a felhasználók számára, nem töltötték le tömegesen. A készítők egyre több üzenetet kaptak a sikertelenség jeleivel.

Az első sikertelenség után úgy tűnt, hogy csak az okostelefonok támogatásával áll le a Mozilla, de a laptop számítógépről vezérelt tömeges SMS küldés kampány után világossá vált, hogy fél évvel a mobiltelefon piac elhagyása után teljes egészében leállnak a fejlesztések és a támogatás is.

A Firefox OS élete tehát véget ért, de néhány gyártó továbbra is alkalmazhatja azt saját, nyílt forráskódú szerverén.

Nem küldhetünk tömeges SMS-t Firefox OS-ról, mert a cég szakemberei úgy döntöttek, hogy a rendszer nem váltotta be a kampány elvárásait. Hasonlóan érdekes és fontos témák ebben a körben: IoT, kampány, marketing, sms küldés, szerver, operációs rendszer.