A magyarok nehezebben boldogulnak a számítógéppel az uniós átlaghoz képest

szamitogep hasznalatAz uniós állampolgárok számítógép, szerver és elektronikai cikk használati szokásairól tett közzé kutatást a világgazdaság keddi száma. A magyar emberek sokkal jobban tudják használni a fájlkezelő és fájltömörítő programokat az uniós átlaghoz képest. Sajnos egyéb falhasználói készségekben gyengébbek vagyunk: prezentációkészítés, szoftverkonfigurálás, felhő szerver használat, Budapesti szerver használat. Az egyszerűbb feladatok elvégzése sokkal jobban megy, míg a nagyobb tudást és kombinációs készséget igénylő feladatokban rosszul teljesít a lakosság. Érdekes adalék a kutatásban, hogy a magyar társadalomnak csak a 12 százaléka vesz igénybe felhő alapú szerverszolgáltatásokat, míg ez a százalék az Európai Unióban 20 százalék fölött van.

Érdekes adalék, hogy az elektronikus ügyintézést Magyarországon a polgár 49 százaléka választja alternatívaként, az unióban ez az arány nem éri el a 47 százalékot.

A Világgazdaság cikkének tanulságait még sokáig kellesz elemezni, az viszont bizonyos, hogy szükség lenne egy kimerítő statisztikára arról is, hogy vajon milyen sikereket érnek el a tömeges sms üzenetek küldésével az sms marketing tevékenységet folytató budapesti szerverközpontok. Vajon a legjobb sms kampányt folytató üzenetküldéssel foglalkozó cégek profitja lineárisan emelkedik?